13 september 2011

Brannvernveka

Brannvernveka / Open dag på brannstasjon


Rundt 80 prosent av alle branner i Norge skjer på grunn av menneskers atferd. Mange av disse brannene kunne difor vore  unngått om folk var flinkere til å ta brannvern på alvor.
Nå som vi går inn i den tiden på året da det tradisjonelt brenn mest, gjev brannvernveka og open  dag på brannstasjonen brannvesenet ei enestående anledning til å koma ut med et viktig brannførebyggande bodskap.

Lom og Skjåk brannvesen brukar brannvernveka aktivt i forhald til skular og barnehagar. Det blir kjør eige opplegg mot alle 6. klasssingar i kommunane, der det er fokus på brann, og kor elevane som vil kan få lære å sløkke brann med sløkkeapparat og brannteppe.
I tillegg til dette har alle 5- åringane i barnehagen eit eige prosjekt om brannvern.
Skulane og bornehagane er flinke til å vera med å markere denne veka, og dette er viktig arbeid for å skape gode haldningar hå ungane.


Nasjonal brannøving
Brannøvingar står sentralt i den landsomfattende kampanja. I tillegg til open dag på brannstasjonane, avholdes det ei nasjonal brannøving med rundt 500.000 deltakere i meir enn 4000 bedriftar, skular, bornehager, institusjonar og offentlege kontor landet rundt. Brannvesenet utfordrar samtidig alle til å ha brannøving også heime i eigen bustad.

- Borna har brannøvingar i barnehagen og på skulen, mens mange vaksne har jamnleg øvelser på jobb. Men det er hjemme vi oppholder oss mesteparten av døgnet, og det er der brannfaren er klart størst. Derfor burde det være opplagt at vi har brannøvingar også heime, seier Lom og Skjåk brannvesen og oppfordrer spesielt alle barnefamilier til å bli med på den nasjonale brannøvelsen.




Open dag på brannstasjon – laurdag 24. september kl 10 - 13
Veke blir avslutta med Open dag på brannstasjonen. ”Open brannstasjon” er lagt opp som en familieaktivitet. Her får barn og voksne opplæring i korleis dei kan sikra heimen mot brann. Konkurransar, sløkkedemonstrasjonar og køyring i brannbilar er noko av det ein kan oppleva.

I Lom er fleire aktørar lokaslisert  på Lom fjell og redningsstasjon,
og representantar for alle, vil vera tilstades denne dagen, og syne fram beredskapsutsyret sitt. Det er i tilegg til brannvesen; Røde kors,  alpin fjellredningsgruppe og Sivilforsvaret (Fig).

På brannstasjon i Skjåk vil Eltilsyn og Skjåk røde kors delta, i tillegg til mannskap frå brannvesenet.


Brannvesenet oppfordrar alle, både store og små, til  å besøka brannstasjonane denne dagen, og få tips om branntryggleiken, og ikkje minst sjå delar av  beredskapen i  kommunane våre..

Meir info  finnes på nettstedet www.brannvernuka.no. Her finner man også mer informasjon og påmeldingsskjema til Nasjonal brannøvelse.