29 august 2011

Lom og Skjåk brannvesen arrangerer kurs i varmearbeid

Ordinært kurs    11. oktober kl. 9- 16
Kurset koster kr 1300,- inkl. sertifikat frå Norsk brannvernforening, og enkel servering på kursdagen.


Resertifisering   12. oktober kl. 9- 12
Kurset koster kr 500,- inkl. sertifikat frå Norsk brannvernforening.



Påmelding til Lom og Skjåk brannvesen tlf. 612 17021/ 612 17029
eller epost;
lsb@skjaak.kommune.no

Kursa blir gjennomført i kommunestyresalen i Skjåk.
Kursinstruktør: Atle Festervoll



Krav om sertifikat
Forsikringsselskapa har innført et krav om sertifikat ved utføring av de farlegaste formene for varme arbeider. Hensikta er å auke den enkelte yrkesutøvars forståing for brannfaren ved varme arbeider og å treffe enkle brannførebyggande tiltak. Varme arbeider omfattar bruk av open eld, oppvarming, sveise-, skjære-, lodde- og/eller slipeutstyr. Kravet om sertifikat gjelder ved de mest risikofylte formene for varme arbeider, dvs. ved bruk av open eld, sveising, skjæring og slipeutstyr. Ved oppvarming og lodding (utan bruk av open eld) blir det ikkje kravd ikkje sertifikat.
Varme arbeider skjer tryggast på faste arbeidsplassar som er spesielt tilrettelagt for slikt arbeid, f. eks. et sveiseverksted. Om mogleg bør difor det varme arbeidet føregå der. Når arbeidet føregår på ein stad som er fast og spesielt tilrettelagt for varme arbeider, er det ikkje krav til sertifikat.
Skjer arbeidet derimot på en tilfeldig arbeidsplass, er det krav til sertifikat. Montering og reparasjon av maskiner, rør, beholdare m.v. i bygningar vil vanlegvis føregår på en tilfeldig arbeidsplass. Ved slike arbeider er det krav om sertifikat.
Kravet om sertifikat og øvrige krav om korleis det varme arbeidet skal utførast, står i sikkerheitsforskriftane i forsikringsvilkåra. Kravet står i oppdragsgjevars/ bygningseigars brannforsikringsavtale og i oppdragstakars/  entreprenørs ansvarsforsikringsavtale. Kravet om sertifikat gjeld altså både for bedriftas fast tilsette og for innleigd arbeidskraft som skal sveise, skjære e.l. på tilfeldig arbeidsplass.